O nas

POSLANSTVO

Naše poslanstvo je pomagati posameznikom pri ustvarjanju praks, ki spreminjajo življenje posameznikov, organizacij in skupnosti. Pri vsem, kar počnemo, si prizadevamo upoštevati univerzalne vrednote, saj verjamemo, da so te vrednote ključne za dobrobit človeštva.

TIM


mag. Maja Velej

USTANOVITELJ | VODJA | INTUITIVNI SVETOVALEC | COACH | UČITELJ

Po izobrazbi mag. sociologije in dipl. univ. novinarka, s podjetniškimi izkušnjami, je bila sedem let svetovalka na ministrstvu, pristojnem za izobraževanje, zadnjih 15 let pa kot strokovnjakinja in menedžerka sodeluje v različnih projektih razvoja kadrov (kompetenčni centri, ASI programi…).

Za seboj ima šest večjih evropskih oz. mednarodnih projektov, enega je tudi operativno vodila. Ima izkušnje z razvojem in izvedbo krajših in daljših usposabljanj, za različne ciljne skupine, s pripravo modelov kompetenc, strategij, smernic, načrtov poklicnega in osebnega razvoja. Kar jo najbolj odlikuje, pa je 25 let intenzivnega dela na sebi in predanost Višjemu od sebe.

Študirala je na Duhovni akademiji, bila vključena v program Human Values Satya Sai Organizacije iz Indije, se udeležila intenzivnega tečaja za ATP© na Havajih, zaključila trening coachinga po metodi Activation© Method pri Coaching Institutu iz Kalifornije, spoznavala različne tehnike pri soočanju s stresom in ravnanju s senzitivnostjo, ki jih integrira v vsakdanje delo in življenje, o tem tudi svetuje in piše.

Skupaj z mag. Marjanom Velejem je razvila metodo petih zvezdic© za modre odločitve in bila vključena v razvoj številnih programov v okviru Holicentra Angelika.

Njena strast so družina in otroci, poslanstvo pa podpora senzitivnim otrokom.
Njen moto je: “Vsak je deležen obilja dobrega, a trajno to ostane le pri tistem, ki razvije ponižnost.”

mag. Marjan Velej

VODJA RAZVOJA IN VODJA PROJEKTOV | PREDAVATELJ | SVETOVALEC

Po izobrazbi mag. strojništva in  univ. dipl. inž. stroj. Bil je 14 let direktor, ravnatelj in kadrovski vodja v javnih in zasebnem izobraževalnem zavodu, kjer je spoznal specifiko izobraževanja odraslih. Devet let je bil član in predsednik Komisije za imenovanje višješolskih predavateljev ter štiri leta predsednik Komisije za akreditacijo višješolskih programov in višjih strokovnih šol pri resornem ministrstvu.

Ima osem let izkušenj iz dela v gospodarstvu, kot strojni inženir, tudi v tujini.

Ustanovil in vodil je lastno zasebno šolo. Vodil je zahteven projekt IMPLETUM, s katerim so bili uspešno uvedeni novi programi višjega strokovnega izobraževanja v višje strokovne šole v Sloveniji.

V projektu EDUCARE je vodil razvoj štirih 40-urnih novih izobraževalnih programov za izobraževalce odraslih in sodeloval pri implementaciji teh programov.

Vodil je tudi več projektov za dvig izobrazbene ravni odraslih. 2,5 leti je vodil Kompetenčni center za trajnostno gradnjo in okoljske tehnologije – za trajnostno prihodnost z 18 partnerji, 2 leti Kompetenčni center za razvoj kadrov v sodobnem trajnostnem gradbeništvu s 23-imi partnerji, zdaj pa že drugo leto vodi Kompetenčni center za razvoj kadrov za inovativne stavbe z 28-imi partnerji s področja gradbeništva.

Njegov moto: “Z leti spoznaš, da najdeš mir šele, ko imaš pri vsem, kar počneš, usklajene vse glavne aspekte življenja.” Andreja Kočevar

USTANOVITELJ | TERAPEVT | SVETOVALEC | DUHOVNI UČITELJ

Mati dveh otrok je po 15-ih letih opravljanja osnovnega poklica ekonomistke in komercialistke v računovodskih, finančnih in trgovskih podjetjih zajadrala na samostojno pot v popolnoma druge vode. Raziskovanje širine življenja in bivanja jo je od nekdaj privlačilo. Ob bolezni in izgubi 5 mesečnega sina pred 16 leti pa je vsa dotedanja teorija dobila resnično izkušnjo in doživljanje globin. To prelomnico označuje kot začetek prave duhovne poti. Ob izkušnji je napisala knjižico Metulji večnosti, kot pomoč vsem staršem ob izgubi otroka.

Prvo duhovno izobrazbo je pridobila na Duhovni univerzi, nadaljevala pa z učenji pri učiteljih vedskega znanja. Kot slednica Satya Sai Babe je po vzoru Njegovih učenj postavila načine pomoči ljudem v različnih življenjskih situacijah. Poimenovala jih je “Procesi” in jih skozi leta lastne duhovne rasti še izpopolnjevala. Leta 2010 je ustanovila Dom notranje izpolnitve s sedežem v Ljubljani in podružnico v Izoli. V njem je poleg procesov vodila tedenske vadbe meditacije, mantranja in zvočnih vibracij gonga. Več kot 100 duhovnim iskalcem je predala znanje Gayatri Kriye in jih vpeljala v dnevno prakso. Ves čas poklicne poti svetovalke in terapevtke se drži vodila, da mora vsak najprej poskrbeti za svojo duhovno rast in zavedanje, če želi kvalitetno pomagati drugim.

Močno hrepenenje po Najvišjem duhovnem učitelju jo je leta 2015 pripeljalo do njenega Satguruja Paramahamse Vishwanande. Kmalu na začetku poti z razsvetljenim Mojstrom je prejela iniciacijo v Atma Kriya Yogo in dve leti kasneje iniciacijo v devotija Paramahamse Vishwanande.

V vlogi koordinatorja sodeluje pri širjenju misije mednarodne organizacije Bhakti Marga. Ljudem preko svojega dela in z načinom življenja odkriva večni odnos duše z božanskim. Svoje življenje sprejema kot služenje Najvišji resnici in pravičnosti. V tem vidi moč dejanj, saj človek s svojim umom in voljo nikoli ne more preseči volje Najvišjega.

Za vodilo pri svojem delu postavlja besede svojega Satguruja: “Vse, kar pridobite na fizični, duševni in duhovni ravni, mora biti v služenju Bogu. Le tako ima uporabno vrednost. Če pa gre za osebno korist, svojo vrednost izgubi.” Paramahamsa Vishwananda